Nu er det ved at være sæson for at købe hundehvalp og jeg har i den anledning samlet er et par tanker om at finde og købe en Golden Retriever hvalp.

06

Farver og typer

Ja! Der ér forskel på de forskellige typer -både i størrelse og aktivitetsniveau!

Ja! Jagtgoldens ér avlet til at arbejde - og gerne meget!

Generelt kan man sige at de lyse golden retrievere er avlet med vægt på udseende, hvor de mørke oftest er avlet på arbejdsegenskaber og en lettere kropsbygning.

Det vigtigste når du skal vælge hvalp er at dine forventninger er realistisk afstemt med den dagligdag, du kan tilbyde din kommende Golden Retriever. Så har du lyst til at træne hund ugentligt og måske gå til konkurrencer er en jagtgolden det oplagte valg, vil du have en sød og aktiv familie hund er en golden af udstillingslinjer et godt valg.

Vælg ikke hvalp på farven

Vælg ikke hvalp på farven det ér nemlig ligemeget om din hund er rød, hvid eller polkadot-ternet, hvis den ikke passer ind i din hverdag. Vær ærlig overfor dig selv og ikke mindst hvalpen når du skal vælge type, hunden skal nemlig trives i den hverdag du tilbyder den resten af dens liv.

Kennel eller Privat ?

Hvorvidt du skal vælge den store kennel eller det lille køkkenopdræt er ligegyldigt, så længe hvalpene præges ordentligt og at opdrætteren rent faktisk beskæftiger sig med hvalpene. En dårligt præget hvalp uden mod på livet er ikke et godt udgangspunkt for dig.

Temperament

Ja! Skyhed/dårligt temperament ér meget arveligt (faktisk mere arveligt end hofter og albuver), så forældredyrenes væsen er en særdeles vigtig faktor ved udvælgelse af den rette hvalp.

Tag ud og mød nogle opdrættere og kig efter kombinationer hvor man har ladet forældredyrene mentalbeskrive i Dansk Kennel Klub.

Køb hund med FCI-anerkendt stambog

En stambog er en anetavle, altså et dokument, som viser hundens ”stamtræ”, så man kan følge med i avlen og få en ret klar fornemmelse af, hvordan ens kommende hvalp kan forventes at udvikle sig.

Det siger selv, at stambogen kun har værdi, hvis man kan stole på de oplysninger, der står i den. Hvem som helst med en computer kan lave en hjemmelavet stambog og selv opdigte, hvem der er forældre og bedsteforældre til din kommende hvalp, så vælg hvalp fra en Dansk Kennel Klub opdrætter.

Køb ikke hvalp fra et ”begge-forældre er stambogsført” kuld.

Selve stambogen koster under 300 kr., så der er altid en grund til at kuldet ikke bliver stambogsført og i langt de fleste tilfælde er det fordi at forældredyrene ikke er sundhedsundersøgt inden avl.

For at stambogsføre et kuld Golden Retriever hvalpe skal begge forældre være undersøgt for:

*Hofteledsdysplasi
*Albueledsdysplasi
*Arvelige øjenlidelser.

Køb ikke hvalp fra et ”begge forældre er renracet” kuld.

Hvis begge forældre er renracet men ikke stambogsført, kan forældredyrene være fætre og kusiner eller endnu tættere beslægtet, uden at nogen ved det. Husk at også her gælder det; der altid er en grund til at kuldet ikke bliver stambogsført.

Hvalpekøb/salg - en tillidssag

Stil krav til din opdrætter - seriøse opdrættere stiller krav til dig!

Golden-DOODL’er

Golden-doodle, flat-doodle og labra-doodle er designer hunde - eller sagt på dansk; blandingshunde af forskellige racer -og pudler. Doodler er kendt for at gø meget og doodlehvalpe sælges ofte til en helt ublu pris - og husk selvom om det er en blanding kan den sagtens arve alle dårligdommene fra begge forældre.

Held og Lykke med din kommende Golden Retriever hvalp..

 

Joomla templates by a4joomla