Sirius, Luna og Thilde-Molly er blevet super gode til at køre bil, så vi har været på 2 udflugter i ugens løb.

Kartoffeljagt

Først besøgte vi Kartoffelavler Lillevang. Det blev et meget, meget spændende besøg, hvor vi lærte lidt om hvor kartofler kommer fra og hvordan man bedst får fat i dem. De fik også hilst på Pernille Lillevangs mørkebrune labradorer og ditto gule.

Sidst på ugen var vi ude på en lidt længere ekspedition, hvor vi besøgte nogle gode venner langt, langt ude i Vestjylland. Hvalpene imponerede virkelig – de gik bare ind i Cecilie og Michaels hundeflok uden tøven. De havde godt nok støttepædagoger med i form af Mor-Cirka, Onkel-Brian og Moster-Molil, men det var i grunden helt unødvendigt, for de mødte bare venlige og imødekommende mennesker og hunde.

Den daglige trummerum

Hvalpene har adgang til haven når vi er hjemme og Cirka synes det er super hyggeligt, at have de små banditter med i haven. Det er jo ingen sag at have hvalpe, når den danske sommer viser sig fra sin bedste side, men vi fik da også lidt regn her i skoven onsdag. Hvalpene lå faktisk under det store træ og sov, da himlen åbnede alle sluser og Lasse-far måtte springe rundt for at redde hvalpe, bamser og andet, så de ikke skyllede væk. Han havde desværre ikke nået at bygge en ark, så de små måtte nøjes med at sidde inde og trykke snuderne flade mod ruden, mens det var værst.

Støvsuger

Hvalpene har hilst på MONSTERET der suger savspåner og de var bestemt ikke stolte af den til en start, for den larmer altså rigtig meget, men som I kan se på videoen fik Lasse-far snakket de små hen til støvsuger-monsteret, og så var den måske ikke så farlig alligevel. Hvalpene og jeg har efterfølgende støvsuget hver dag siden første klip. Den larmer stadig, men de 3 er med rundt i hele huset når vi jagter nullermænd, sand og hundehår.

Hvalpetest

Nå vores hvalpe er ca. 7 uger får vi dem hvalpetestet. Vi får en - for hvalpene - fremmed person til at se på hvalpene i nogle forskellige situationer. Hver for sig oplever hvalpene nogle ting som vi så kan observere hvordan de reagerer på. Det er meget interessant, især fordi vi kan se om vores dagligdags observationer stemmer overens med det hvalpetesteren observerer, når hvalpen nu oplever nye situationer i selskab med en venlig fremmed. Selv om et kuld kan være meget harmoniske og virke ens, så er der altid variationer i hvalpenes "personligheder". Nogle er lidt mere nysgerrige, modige eller eftertænksomme. Nogle har et stort energiniveau og spæner efter alt der bevæger sig osv. Men mere om det følger i næste uge.

Valg af hvalp

I alle kuld er der hvalpe der egner sig fortrinligt som aktive familiehunde og dem ønsker vi at placere hos familierne, der ikke har ambitioner om en kommende jagtchampion og omvendt så ønsker vi at lade hvalpene med den største apporteringslyst og største samarbejdsvilje gå til jægeren eller hundesports M/K.

I sidste ende er det os, der vælger familie til hvalpen. Vi går, modsat hvalpekøberne, op og ned af hvalpene hver dag og får på den måde et rigtig godt kendskab til den enkelte hvalp og det giver os de bedste forudsætninger for at vælge den hvalp der passer bedst til hvalpekøbernes forventninger og behov. Vi har som minimum mødt vores hvalpekøbere face-to-face én gang og gerne flere gange. Gennem disse besøg, mailkorrespondance og samtaler finder vi i fællesskab frem til den hvalp, der passer bedst til den enkelte familie.

Vi oplever engang imellem, at der kan gå lidt mode i en eller flere hvalpe i et kuld, fordi den måske er lidt overdisponeret på billederne fra den sidste skovtur eller fordi den er mere fremme i skoene end de andre søskende når vi har hvalpekøberne på besøg, men man skal som køber også huske på, hvad formålet med hunden er og skal man ”bare” have en aktiv og sød familiehund, giver det ikke mening at købe den hvalp ”der kravler i høje træer og kaster med store sten”!

Hvalpe er små, individuelle væsner og er der en hvalp der falder lidt udenfor på hvalpetesten, har vi den sidste uge til at rette op på dette, inden den rejser ud i verden. Hver hvalp fra os blive således sendt ud af døren med en lille beskrivelse af karakteristika og hvor man som ejer med fordel kan støtte hvalpen, så den bliver stærk i alle discipliner.

De gange hvor det er planlagt at vi skal beholde en hvalp, følger vi hjertet.. Det lyder måske som en kliche, men vi ender altid med ham eller hende vi har noget sammen med og Lasse-far og jeg er i 95% af tilfældene enige om hvem der er vores favorit.

Eksteriør

Som opdrætter kigger vi (naturligvis) også på hvalpenes eksteriør. Meget kan selvfølgelig ændre sig når de vokser fra hvalp til voksen, men at vurdere hvalpens bygning når vi alligevel træner ”stå på bordet” giver god mening - i hvert fald for os der ønsker at holde fokus på sundhed og en stærk funktionsduelig kropsbygning.

gul roed sort

 

Joomla templates by a4joomla