Det vil sige, Molil har ikke født, da hvalpene blev forløst ved et kejsersnit. Den første hvalpe lå lejret forkert og dyrlægen måtte give en hjælpende hånd.

Du kan følge kuldet under menupunktet hvalpe. 

Jeg har langt om længe fået taget mig sammen til at oprette en hvalpedagbog for Molils kommende hvalpe..

Første indlæg er skrevet under menupunktet hvalpe - du kan også følge med på;

facebook button

Molil er blevet stor og mægtig, en lille budrunde på FB gav et noget blandet resultat, men alle er dog enige med os i, at der er mere en 2 hvalpe. Vi glæder os rigtig meget til hvalpene ankommer, så nu er nedtællingen begyndt.

04 05
06

Kære Marlene og Lasse.
Vi er så glade for jeres hunde, altså de hunde vi har fået/købt fra jer gennem tiden. Her er fotos af nogle af stjernerne: Sirius, Laura og Chivas. Vi har netop afholdt både hvalpe- og servicehunde-fællestræning med dem. Det var så dejligt at se hvor velafbalancerede og arbejdsivrige de er. En fornøjelse at arbejde med dem. Tak for dem. Fortsæt det gode opdrætsarbejde.
KH Lise Lotte Christensen
www.servicehunde.dk

STH er en nonprofit forening, der har til formål at uddanne og udplacere specialtrænede social- og servicehunde til at hjælpe mennesker med bevægelseshandicap.

Sponsorater, gaver og arv:

Ønsker du/I at støtte STH økonomisk, er alle donationer – store som små – altid meget velkomne! Det er muligt at opnå skattefradrag på donationer til STH, såfremt beløbet er over 200 kr.
Du bedes indbetale det ønskede beløb på STHs konto i Jyske Bank: Reg.nr. 5035 og kontonummer 1214791.

Hvis du vil have skattefradrag af beløbet skal du huske at skrive dit CPR-nummer i kommentarfeltet på din indbetaling. Vi modtager automatisk dit navn og adresse på netbank-overførsler.

Ønsker du eller din virksomhed at sponsorere en kommende servicehund, kan det gøres ved at du eller din virksomhed betaler et beløb der dækker udgifterne forbundet med servicehundens opvækst og træning m.v. Kontakt venligst STH for nærmere oplysninger om denne spændende mulighed.

Støttemedlemskab eller Livstidsmedlemskab

Et Støttemedlemskab koster kr. 200 om året (via PBS)
Et Livstidsmedlemskab koster kr. 2.500 (engangsbeløb)

Udfyld venligst nedenstående formular for at oprette medlemskab hos STH.

Du vil herefter blive kontaktet med henblik på betaling samt tilmelding til PBS (kun ved Støttemedlemskab)

Tilmeld dig her

nytaarstur

Som noget nyt, vil vi i anledning af Nytåret, invitere jer alle på en fælles gåtur den d. 8.januar 2017 med masser af hundesnak og hygge. Efter turen byder vi på æbleskiver og gløgg (og måske der er en kage-bager med også)

Vi mødes på parkeringspladsen ved Hundeskoven i Gludsted Plantage kl. 12.00 og går en tur på ca. 4 km.

For at vi kan være sikre på at have nok kaffe, te, gløgg, æbleskiver og kage med, er der bindende tilmelding senest 2. januar 2017

Vi glæder os til at se jer...

Stillingen er opgjort pr. 7. november 2016

Se hvem der er med i opløbet her: ÅRSPOKAL 2016

Igår var vi til ultra tidlig ultraskanning..

Normalt får vi skannet omkring 4. uge, men Bonnie-Dyrlæge ville gerne give det et forsøg på 21.dagen og vi fandt flere fine bobler i maven på Molil.

Det er lidt svært at affotografere, men jeg prøvede alligevel..

01 02 03

I dag blev 8 hunde herfra mentalbeskrevet på en DKK mentalbeskrivelse.

Mentalbeskrivelsen er en test der viser, hvordan hundens nervesystem fungerer, når den udsættes for en række gode og mindre gode oplevelser.

Mentalbeskrivelsen er ikke en konkurrence, men udelukkende en beskrivelse af den enkelte hunds reaktioner på en række momenter, hundens nysgerrighed og måske mest vigtigt, hvordan hunden afreagerer igen.

Alle 8 hunde beviste at de havde et sundt og godt nervesystem, så herfra skal der lyde et STORT TILLILLYKKE til jer der deltog i dette arrangement.

Vores eget opdræt

Falkirk's Bronze Star & Henrik Stenhøj
Falkirk's Line Up & Wait & Tina Sørensen
Falkirk's Show Off & Marlene Birkebæk
Falkirk's Cleared for Take-Off & Cecilie Kaufmann
Dusky Sound's Uno & Hanne Borg

-og dem vi er i familie med

Vesterlyng's Heimdal & Johanne Lund
Vassruggens Eirik Röde & Henrik Billeschou
Ørnhøj's Akeela 4 Dina & Birgitte Windfeld-Hansen

Så er det officielt på DCH resultatsiden - ikke mindre end 3 fra the Gang skal til DCH DM i Næstved:

A-klassen

Johanne Nørgaard Lund med Uffe (Vesterlyngs Heimdal) - Mjølnersøn

E-klassen:

Leif Christiansen med Zippo (Falkirk's Firelord)

Hanne Lyth Madsen med Shiela (Falkirk's Dancing Dwarf)

WAUW - STORT TILLYKKE - vi ønsker jer held og lykke!!

FP BPB BPAB FPR1 FPR2 FPR3 SPH1 RBM Falkirk's Peaty Port Ellen har i weekenden hentet titel nr 8 - denne gang som Rally Begynder Mester (RBM) - og de fik samtidig titlen som Kredsmester 2016 i DKK Kreds 4. Freiya er i sandhed en skøn og alsidig repræsentant for The Falkirk Gang, som får lov til at udfolde sig i A-rækken i DCH, til WT'er, til sporprøver og nu også i Rally. Tak til dig Evy fordi du altid præsenterer Freiya på bedst mulige facon.

84

Brian-Børnelokker aka. Falkirk's Show Off blev HD og AD fotograferet d. 1. august og idag kom resultatet så.. A og 0

92 9

Brian Børnelokker har været en KØTER idag. Vi stillede på labradors kvalifikationsprøve i Århus og dumpede med et hult drøn.. Fin ro og fin dressur, første markering lige ud (tror dog han dytter duen men jeg kan ikke se det) søger rundt, får fært af en and i søget som han samler og bringer i fin stil. Markeringen kastes (og markeres) igen og bringes denne gang til hånd. Vandmarkering UG ligeud og hjem aflevering pænt til hånd - og så hoppede kæden af.. Søget var en KATASTROFE først ned og bade, så hen til en pose vildt, ud og skide, snubler nærmest over en and som han bringer, ned og bade igen.. og så måtte det høre op! Dommeren gav ham alle chancer men ehhh det førte ikke rigtig noget med sig.. Men han er dog en pæn repræsentant for racen - det har vi papir på nu Roll Eyes

Der er rigtig mange jagtfolk der har spurgt mig - hvad skal du dog med sådan "en"? Tjaa hvad skal jeg med "ham"? I vores træning er vi faktisk rigtig langt og han er super stabil i arbejdet.. Lasse og jeg kørte lige forbi "vandhullet" på hjemvejen og trænede over vand på 40 meter og de markeringer plukkede han bare, han fik et søg som han løste med høj hastighed og lyst.. Han har et gudbenådet temperament og jeg elsker ham højt.. -MEN jeg ved at jeg ender med en jagtløsning igen - og idag er BB altså BILLIGT til salg Laughing

ib 

Så er de små banditter draget ud i verden og de har alle tre indtaget deres nye hjem med godt humør og den rette portion nysgerrighed.

farvel farvel 07

Sådan lille mand! Falkirk's Sirius Black kan se frem til et helt særligt liv hos STH-Servicehunde til Handicappede

STH specialtræner servicehunde til at hjælpe mennesker der grundet sygdom eller ulykke har et eller flere fysiske handicap. Eksempler herpå er delvis lammelser, sclerose, polio, muskelsvind, spasticitet eller amputation af lemmer.

Læs mere om STH her: www.servicehunde.dk 

Her er resultatet af dagens anstrengelser - og det ser jo rasende godt ud!

Weee fine Molil & Lasse gjorde det sgu!!

WT2 110/120 Indragårdens Molil / Lasse Birkebæk

45

Raceledelsen afholdt også et Uofficielt DM for alle klasser hvor Molil og Lasse blev udtaget sammen med 2 andre hunde til finalen. Desværre havde Molil ikke erfaringen at trække på, så hun røg ud på en svær enkeltmarkering til allersidst.

JA! man kan da sagtens bruge et aflagt fødebassin til lidt sommer spas på årets første varme dag.

Odil og jeg var søndag DKK udstilling i Roskilde. Solen skinnede fra en skyfri himmel og vi havde en fin debut i veteranklasse. Odil vandt sin klasse og løb derefter fra veteranhannen. Vi sluttede af i "store ring" hvor vi skulle konkurrere mod alle de andre veteraner, men måtte se os slået fire smukke veteraner.

Exc.VTK Plac.1 CK BIK Fortrinlig type, meget velholdt veteran, korrekt bid, god pigment, velformet øjne, velansatte ører, god hals og skulder, godt forbryst og brystdybde, velstillet lemmer, kattepoter, god ribbens bur, god ryglinje, velansat velbåret hale, velvinklet, god pels og pelsstruktur, aktive jordvindende bevægelser, dejligt temperament, velvist.

Tak til min far, der sørgede for det gode vejr fordi det var hans fødselsdag - og tak til Cecilie & Maria for godt selskab.

26

Mjølner og jeg var med til optagelserne til en lille reklamefilm igår - vi ventede meget og længe, men hvad gør det, når man bliver feteret som den superstar man er er?

Fine, smukke og søde Odil fylder 8 år idag - så nu er hun officielt veteran!

25

Vi havde idag fornøjelsen af at trimme Dusky Sound's Uno, så han kunne være klar til udstilling i weekenden. Messi står til rådighed i avlen for egnede tæver - han er en super afbalanceret hanhund, der elsker sit fritidsjob som jagthund.

19 21 24

HD: A
AD: 0
OCD: Fri
Eyes: Uden anmærkninger 18.03.2016
Ichthyosis: Fri
GR-PRA1: Fri grundet forfædres DNA
GR-PRA2: Fri grundet forfædres DNA
prcd-PRA: Bærer

Messi er elsket og ejet af Fam. Skovvang i Haderslev
Kontakt: Hanne Borg / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Telefonnummer:  +45 31331366

Vi har i weekenden haft besøg af en masse søde jagt/hunde/trænings-kammerater. Først holdt vi en forsinket påskefrokost lørdag og søndagen stod på fotografering af de overnattende hunde. Det blev til en stribe dejlige billeder..

93

Cirka har været på besøg hos Bonnie Dyrlæge, for at blive vaccineret første gang mod herpes (Canine Herpesvirus-1)
Hos hunde kan tæver (og hanner) smitte hinanden med herpes ved parring.

Herpesvirus er ikke farligt for voksne hunde, men hos nyfødte hvalpe er virus mistænkt for, at være en af årsagerne til tidlig hvalpedød -også kaldet ”fading puppy syndrome”.

Som hos mennesker, kan man ikke helbrede herpes, men ved at vaccinere tæven omkring parring og fødsel, kan man immunisere tæven, så hun ikke smitter hvalpene. Cirka skal derfor vaccineres endnu engang -ca. 7-10 før forventet fødsel.

Cirka var selvfølgelig helt fornøjet med besøget hos dyrlægen, hvor hun fik nogle lækre godbidder og ros. 

vacc2 vacc1 vacc

Findes der noget bedre end en tur i skoven en tidlig forårsdag hvor solen skinner og den kolde luft endnu kun bærer minder om varmere tider med sig? Brian og Mjølner blev taget med på vores sædvanlige runde og de synes vist det var dejligt at komme lidt væk fra 4 løbske tæver.

Det er altid sjovt at vinde og igår var ingen undtagelse. 

Gembæk's French Love Affaire ryddede bordet og vandt racen hos dommer Jennie Anderson. Hun vandt Kennel Golden Fighters Vandrepokal til Bedst i Racen + sindssygt mange fine præmier.

Falkirk's Show Off aka. Brian vandt også sin klasse og blev BIS2 i de afsluttende konkurrencer. Tak til Cecilie fordi du gad svinge Bassen rundt i ringen, jeg var så stolt af jer!

Cecilie gik til brugsprøven med Falkirk's Falkirk's Cleared for Take-off aka. Vega-hundehvalp og bestod i super fin stil med 40 point (ud af 40) 

Jeg skal i øvrigt love for, at vi fik samlet en masse sponsorgaver i løbet af dagen, TAK til Region Midtjyllands Skueudvalg for et super godt og veltilrettelagt arrangement. 

Tak til "The League of Extraordinary Gentlemen" (endnu engang) for nogle fantastiske timer med vores hunde.

Lasse og Molil til jagt/markprøvetræning hos POTEPOWER. En samlig herlige billede af en hund der elsker sin fører og som er villig til at dele alt med ham.. Mangler du noget godt og seriøst træning, kan vi varmt anbefale Pernille. Læs mere på www.potepower.dk

Når vi sender vores hvalpe ud af døren, får de alle et "hvalpe-socialiseringskema" med i rygsækken. Det er så meningen at dem på 2 ben kan lade sig inspirere til hvad hvalpene skal opleve de første par måneder. Idag fik jeg en lille status opdatering fra Wezia og Carina i Vordingborg og man må sige de har været super aktive og dygtige til at opleve. Tidligere på måneden fik jeg en lille video og hilsen fra Baloo.

"Vi har været i Helsingør og kigge på Kronborg og været ude og kysse heste den anden dag - været inde og gå på Holmbladsgade på Amager, kørt flere gange i elevator og været i en bus. Vi kører næsten dagligt i bil og været på stranden og i skoven flere gange. I dag hilste hun på en politibetjent - altid dejligt når nogen gider snakke." KH Wezia & Carina

"Balou har været med til Stines projektfremlæggelse i engelsk i dag og lige på rundtur i Maries klasse, så han er bare blevet nusset og krammet i dag. En meget træt lille hundhvalp" KH Lise-Lotte & Baloo

Hvor er det bare herligt at være hundehvalp..

 socialiserings skema

Så vi forventer parring i løbet af marts 2016

Cirka er en smart og særdeles arbejdsom tæve efter Fire og Odil. Hun har en god ro i hovedet og stor løbelyst når hun arbejder, hun er tillige helt tyst på ventelinje og post. Hun har været let at træne og er nem at have med på jagt -opmærksom på alt og arbejder meget koncenteret på de fugle hun bliver sendt på. Jack er vel Danmarks mest aktive jagthund og alligevel kombinerer han dette med markprøver på bedste vis, hvor han føres i vinderklasse. Jack er en virkelig fin avlshund vi har brugt 3 gange før (Red Hot-kuldet, Whisky og W-kuldet) alle gange har vi fået gode arbejdshunde, med et fantastisk temperament og sundheden i top. Jacks sundhedsstatistik er helt unik - 92,7% af hans hvalpe er fri på hofter og 94,7% er fri på albuerne.

Det er en kombination hvor vi har lagt stor vægt på det gode temperament, arbejdslyst/egenskaber og naturligvis sundhed. Et kuld der er interessant for dig der vil have en smuk, aktiv og arbejdsvillig retriever. 

Kontakt mig på +45 26371821 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  hvis du er interesseret i en jagtgolden til hundesport, markprøve eller jagt.

Læs evt. mere under menupunktet hvalpe/planlagte kuld 

cirka jack

Vi var traditionen tro til Golden Raceledelsens årlige vinter Working Test i Kulsø og det var præcis ligeså koldt og solrigt som det plejer at være. The Falkirk Gang var repræsenteret på bedste vis i begynder og åbenklasse og vi er super stolte af alle de fine point I har samlet sammen!

Evy Pedersen stillede frække Freyia aka. Falkirk's Peaty Port Ellen i begynderklasse og fik 71/100 point og var sååå tæt på – desværre blev Freiya lidt kreativ på sidste post, men Evy & Freiya viste virkelig gode takter, der lover godt for fremtiden.

Lasse og Molil havde debut på officielt WT og det var herligt at følge med på sidelinjen (Cirka er løbsk) det blev til 92/100 point og det rakte til en WT5. Lasse og Henrik havde vist nok en indbyrdes ”svensker-konkurrence” kørende og denne gang slap Mickey igennem nåleøjet med 2 point mere end Molil, så Henrik & Mickey sluttede af med at blive WT3.

Herluf og Falkirk's Merrymaker debuterede i åbenklasse og bestod i fin stil.

TAK til alle ”Golden-tosserne” der været involveret i nogle gode grin – mest med men også lidt af.. Endnu en af de dage man husker i laaaang tid.

web begynderklasse

Nedenfor et lille klip af Lasse & Molil på post 3

Vi har modtaget en masse dejlige billeder fra vores hvalpekøbere, af deres fine goldens i sneen - Vi elsker selvfølgelig at se med Laughing

13

Undgå ulykker på isen. Dyrekassen Danmark opfordrer derfor alle hundeejere til at passe ekstra på, når de færdes med hunden nær tilfrosne vandområder.

Hver vinter mister hunde llivet som følge af isulykker. Vi advarer derfor hundeejere mod at lade deres hund færdes på de isdækkede søer og fjorde, og opfordrer alle hundeejere til at holde deres hund i snor nær tilfrosne vandområder.

Det er en forfærdelig kendsgerning, men hvert år mister flere hunde livet, når vandområderne fryser til is. Ikke nok med det, men falder familiens hund gennem isen, risikerer ulykken også at få fatale følger for hundeejeren. Det er nemlig ikke usædvanligt, at hundeejeren sætter sit eget liv på spil, i forsøget på at bjærge hunden op fra det kolde vand, i stedet for at se magtesløst på.

Lette frostgrader øger risikoen

Ulykkerne sker i perioden, hvor isen endnu ikke er stærk nok til at bære dyr eller mennesker. Risikoen for de tragiske ulykker forstærkes yderligere, når det fryser med lette frostgrader. Når frosten er let, varer isdannelsesprocessen længere, og det kan vildlede mange til at tro isen er sikker.

Vil du gerne færdes på isen, skal du altid vente til at isen er godkendt af kommunen, og det skal være skiltet ved bredden. Is tykkelsen på vandene kan nemlig variere meget fra vandområde til vandområde, da mange faktorer spiller ind på selve isdannelsens hastighed. Faktorer som ind-og udløb, isolerende snedække på isen, indsivende varmere grundvand, bundvendinger med varmere bundvand eller vindomrøring i overfladen, er alle med til at forhale isdannelsesprocessen.

Hold hunden fra isen

Hunde er impulsive, og de kender ikke til faren ved at færdes på isen. Hold derfor altid din hund i snor ved tilfrosne søer og fjorde, på samme måde som når du passer på din hund i trafikken.

Hundene løber ofte ud på isen for enten at jage fugle, eller for at hente en kastet pind. I begge tilfælde kan de være svære at stoppe eller kalde til sig.

Har du en jagt- eller hyrdehunderace, skal du være ekstra opmærksom på din hund, når du passerer et område med fugle på isen. Da motivationen for at jage eller hyrde er ekstra stor hos disse racer.

Det er ikke kun drukneulykker, der kan være farlige når hunde færdes på isdækkede overflader. Hunden kan også risikere at skride ud på den glatte overflade, og dermed påføre sig alvorlige led- eller sene skader.

Gode råd fra Falck:

1. Drøft situationen omkring isens holdbarhed i familien og følg kommunens anvisning.
2. Slip aldrig hunden fra snoren nær isdækkede søer og fjorde i de perioder, hvor isdannelser opstår.
3. Husk altid din mobil, således du kan ringe 112 hvis ulykken alligevel indtræffer.
4. Husk aldrig at bevæge dig ud til den forulykkede hund. Hvis isen kan ikke bære din hund, kan den heller ikke bære dig.
5. I tilfælde af bjærgning: varm den forulykkede hund med tæppe, jakke eller andet, og søg straks dyrlæge.

 Kilde: www.dyrekassen.dk

nytaarskort

Kære medlemmer af The Falkirk Gang

Tak for året der gik, vi føler os vildt privilegeret over at have så fantastiske hvalpekøbere -flittige og engagerede i jeres hunde. Det ér virkelig særligt, at I alle bakker op om vores ideologi omkring det gode hundeliv med indhold og sundhed, resultater vi soler os i, men som kun er mulige pga. af jeres dedikation -uanset om det er det aktive liv som familiehund eller prøvehund.

Tak for mange flotte, sjove og rørende billeder af jeres firebenede ven - vi nyder hver eneste.

Vi har haft et par spændende kuld i 2015 og vi vil hermed benytte lejligheden til at byde vores nye hunde-familie-medlemmer hjertelig velkommen – vi glæder os til at følge jer i fremtiden.

2015 blev desværre også året hvor vi måtte sige et helt uventet farvel til Fire – en stor sorg, som stadig kan tage pusten fra mig. Jeg håber at finde lysten og en fin hanhund i et af de planlagte kuld i 2016, så jeg også kan være med på markprøverne igen.

Prøveåret ’15 har budt på rigtig mange fine individuelle præstationer og vi er virkelig imponeret af jer, der har været afsted den ene weekend efter den anden, for at dyrke hundesporten på den ene eller anden måde. Hele 26 ekvipager har været afsted, så det er en særlig og god fornemmelse at opdatere resultat-siden igen og igen året igennem. På baggrund af jeres store engagement, har vi har derfor besluttet os for at indstifte en Årspokal (som ikke er en pokal men en statuette af min første golden Afroditte) I kan dyste om.  At lave et pointsystem der er retfærdigt, er ikke en let opgave, men vi har udarbejdet en model, der tager hensyn til antal udbudte prøver, klasser og præmieringer. I kan se hele opgørelsen og pointsystemet under menupunktet Resultater/Årspokal.

Vi finder en dag i starten af 2016, hvor jeg håber I alle vil være med til at hylde Årets Falkirk’er og vores egne hundes præstationer.

Vi ønsker alle venner, FB-venner og hundevenner/hvalpekøbere og jer der følger med herinde
et hunde-godt og lykkebringende Nytår - vi glæder os til at se jer alle derude i 2016.

Joomla templates by a4joomla