holway-odin

Som I kan læse andet sted på siden, prøver vi at parre SEVCH Holway Odin med Crawfields Red Hot Piri Piri sidst på året – Odin har ellers været taget ud af avl, ikke fordi han har lavet noget skidt, men fordi vi egentligt synes han havde gjort det rigtig fint i hans avls karriere. Efter at have skannet udbuddet af hanner til vores fremtidige parringer, kom vi frem til, at vi faktisk har en super avlshan gående under eget tag og at vi ville give ham et par parringer mere.

På sundhedssiden har Odin avlet ganske sundt og han har forbedret væsentligt på både hofter og albuer, set på golden retriever racens gennemsnit (tallet i parentes) de sidste 10 år. For HD 87,3 (80,6) og AD 90,4 (82,0)

På arbejdssiden har han også præsteret ganske flot; I hele Europa har han flere certifikatvindere på markprøve samt rigtig mange velmeriteret hunde på markprøve. Odin havde afkom på holdet der vandt bronze til IWT2010, samt afkom på hvert af de placerede hold til Golden’s NM i 2010, og afkom på 2 af de placerede hold til NM i 2011. I alt 4 tjenestehunde, 1 NJCH, 2 SJCH og 6 SVCH samt et hav af flotte lydighedstitler og resultater er det blevet til gennem årene.

Alle disse dygtige afkom har Odin jo ikke avlet selv, vi har også været heldige at få henvendelser fra nogle rigtig gode og seriøse opdrættere, der har valgt og solgt til samme slags hvalpekøbere som vi altid leder efter og fulgt op på deres opdræt. En stor del af æren ligger selvfølgelig også hos de dygtige hundeførere der har købt en Odin-hvalp.

SEVCH Holway Odin er også en ener på ”papiret” – han er en unik ”blanding” af de to førende FT linjer (Holway og Standerwick) i England, disse kombinationer er kun gjort ganske få gange.

Odin har været meget let at træne til et højt niveau på jagt og markprøve – altid lydhør og rolig oven i hovedet. Da Odin var 6 år besluttede Pernille Lillevang fra Kennel Brown Hunt, at jeg skulle spore med ham og han udviste også der stort talent og vilje til at arbejde på sporet. Vi drog en tur til Sverige, hvor han på mindre end en uge sporede sig til titlen Svensk Vildtspor Champion.

holway-odin

 

 

Joomla templates by a4joomla