Evy har været afsted med Effie og de har gjort virkelig flot figur. Frøken Effie kan nu titulere sig:

BH IBGH1 IBGH2 Falkirk's Going 4 Gold

aug19 12

UNDSKYLD! Det var aldrig vores mening at "snyde" jer <3
 
At være opdrætter giver os mange mange helt unikke oplevelser, men som årene går, bliver det også oftere at vi må sige farvel –sammen med jer.
 
Dette forår har desværre været præget af lidt for mange farveller. Først skrev Evy at Fantastiske Freiya var rigtig dårlig, kort tid efter ringede Leif og fortalte at Zippo var blevet alvorligt syg og i sidste uge var det Tina, der måtte sige farvel til Thor.
 
Hver gang I ringer og fortæller om jeres tunge beslutning, græder jeg med jer – og hvis jeg kunne tog jeg noget af jeres smerte.
 
Om du køber en hund, med i købet du får.
Lidenskabelig kærlighed, hel uden skår.
-Tilbedelse, næret fra dag til dag med et klap på dens hoved, et spark i dens bag.
God handel! Og dog bli'r du snydt uden blu:
Thi hunden vil rive dit hjerte itu.
                  -Rudyard Kipling

Kære Evy,

Om du køber en hund, med i købet du får.
Lidenskabelig kærlighed, hel uden skår.
- Tilbedelse, næret fra dag til dag med et klap
på dens hoved, et spark i dens bag.
God handel! Og dog bli'r du snydt uden blu:
Thi hunden vil rive dit hjerte itu.
-Rudyard Kipling

Fredag måtte du erkende at vi kun har vores 4-benede venner til låns. Verdens mest Fantastiske Freiya Bjergged fik lov at slippe for de smerter, der uden at nogen kunne finde årsagen, langsomt men ubønhørligt var blevet en del af hendes hverdag.

En finere hund findes ikke, en bedre prøve- og sporhund findes ikke - Freiya var i sandhed en ener og vi er ubeskriveligt glade for at hun fik lov at blive din. Du har passet, trænet, grint og bandet over hende -men altid elsket hende betingelsesløst!

Du må vide at vi til gengæld altid har været stolte over at du har ført en af racens bedste repræsentanter OG vores lille kennel på alverdens forskellige prøver –med stor succes.

Vi sender dig mange varme tanker og mentale kram og håber at Betskid Effie vil hjælpe dig igennem sorgen og tabet. Vi er både stolte og glade over den tillid, du har vist os ved at vælge en Falkirk'er igen.

"Bare en hund", er der mennesker der siger.
Er det bare, at et andet liv har sluttet sig til mit?
At en hale klapper i gulvet af glæde ved at høre min stemme.
At en snude fortroligt stikker sig ind i min hånd.
At to øjne røber mig verdener af tillid og hengivenhed?
Kaj Munk 1898-1944

Nej det er det netop ikke, så TAK Evy, fordi du turde tage den tunge beslutning i tide.

⭐️ FP BPB BPAB FPR1 FPR2 FPR3 RBM SPH1 SPH2 Falkirk's Peaty Port Ellen ❤️

whisky freiya

Kærlig Hilsen Marlene & Lasse

I Januar drog vi sammen med gode venner og hunde til Sverige for at deltage på MyDog1 og MyDog2 i Göteborg.

Lørdag blev drømmene til virkelighed og DKCH NUCH Falkirk's Show Off vandt cert under dommer Patric Ragnarsson og med den merite blev han Svensk Utställningschampion.

Tormod havde taget turen fra det sydligste Norge og Odin aka. DKCH NUCH Falkirk's Caution Wake Turbulence fik begge dage en fantastisk kritik og hhv. Exc. Plac.3 CK CHKL og Exc. Plac.3 CHKL.

Cecilie og DKCH Vesterlyng's Comme Ci Comme Ca havde også en fin debut i det svenske og de vandt begge dage Exc. Plac.3 CK CHKL.

Tak for trofast opbakning og super hyggelig tur hinsidan Tormod & Cecilie, det gør det helt specielt at være afsted, når I er med som backup 

Nu er det ved at være sæson for at købe hundehvalp og jeg har i den anledning samlet er et par tanker om at finde og købe en Golden Retriever hvalp.

06

Farver og typer

Ja! Der ér forskel på de forskellige typer -både i størrelse og aktivitetsniveau!

Ja! Jagtgoldens ér avlet til at arbejde - og gerne meget!

Generelt kan man sige at de lyse golden retrievere er avlet med vægt på udseende, hvor de mørke oftest er avlet på arbejdsegenskaber og en lettere kropsbygning.

Det vigtigste når du skal vælge hvalp er at dine forventninger er realistisk afstemt med den dagligdag, du kan tilbyde din kommende Golden Retriever. Så har du lyst til at træne hund ugentligt og måske gå til konkurrencer er en jagtgolden det oplagte valg, vil du have en sød og aktiv familie hund er en golden af udstillingslinjer et godt valg.

Vælg ikke hvalp på farven det ér nemlig ligemeget om din hund er rød, hvid eller polkadot-ternet, hvis den ikke passer ind i din hverdag. Vær ærlig overfor dig selv og ikke mindst hvalpen når du skal vælge type, hunden skal nemlig trives i den hverdag du tilbyder den resten af dens liv.

Kennel eller Privat ?

Hvorvidt du skal vælge den store kennel eller det lille køkkenopdræt er ligegyldigt, så længe hvalpene præges ordentligt og at opdrætteren rent faktisk beskæftiger sig med hvalpene. En dårligt præget hvalp uden mod på livet er ikke et godt udgangspunkt for dig.

Temperament

Ja! Skyhed/dårligt temperament ér meget arveligt (faktisk mere arveligt end hofter og albuver), så forældredyrenes væsen er en særdeles vigtig faktor ved udvælgelse af den rette hvalp.

Tag ud og mød nogle opdrættere og kig efter kombinationer hvor man har ladet forældredyrene mentalbeskrive i Dansk Kennel Klub.

Køb hund med FCI-anerkendt stambog

En stambog er en anetavle, altså et dokument, som viser hundens ”stamtræ”, så man kan følge med i avlen og få en ret klar fornemmelse af, hvordan ens kommende hvalp kan forventes at udvikle sig.

Det siger selv, at stambogen kun har værdi, hvis man kan stole på de oplysninger, der står i den. Hvem som helst med en computer kan lave en hjemmelavet stambog og selv opdigte, hvem der er forældre og bedsteforældre til din kommende hvalp, så vælg hvalp fra en Dansk Kennel Klub opdrætter.

Køb ikke hvalp fra et ”begge-forældre er stambogsført” kuld.

Selve stambogen koster under 300 kr., så der er altid en grund til at kuldet ikke bliver stambogsført og i langt de fleste tilfælde er det fordi at forældredyrene ikke er sundhedsundersøgt inden avl.

For at stambogsføre et kuld Golden Retriever hvalpe skal begge forældre være undersøgt for:

*Hofteledsdysplasi
*Albueledsdysplasi
*Arvelige øjenlidelser.

Køb ikke hvalp fra et ”begge forældre er renracet” kuld.

Hvis begge forældre er renracet men ikke stambogsført, kan forældredyrene være fætre og kusiner eller endnu tættere beslægtet, uden at nogen ved det. Husk at også her gælder det; der altid er en grund til at kuldet ikke bliver stambogsført.

Vær ude i GOD tid!

Der er færre hvalpe til salg, end der er købere i disse år, så vær ude i god tid!

Kontakt de opdrættere af den type Golden Retriever du er interesseret i og bliv skrevet op til en hvalp.

HUSK at hvis du bliver skrevet op flere steder, er det god stil at melde afbud, hvis du bliver tilbudt en hvalp fra anden opdrætter.

Norge, Sverige eller Tyskland er også en mulighed

Det er forholdsvis let at købe og indføre hvalpe fra vores nabolande og de tre nævnte lande, har ligesom vi har det i Danmark, en hovedorganisation der stambogsfører under FCI. FCI er en paraplyorganisation for kennelklubberne rundt om i verden.

Køb kun hunde stambogsført i:

Dansk Kennel Klub
Norsk Kennel Klub
Svenska Kennelklubben
Verband für das Deutsche Hundewesen

Hvalpekøb/salg - en tillidssag

Stil krav til din opdrætter - seriøse opdrættere stiller krav til dig!

Golden-DOODL’er

Golden-doodle, flat-doodle og labra-doodle er designer hunde - eller sagt på dansk; blandingshunde af forskellige racer -og pudler.

Disse hvalpe sælges ofte til en helt ublu pris - og husk selvom om det er en blanding kan den sagtens arve alle dårligdommene fra begge forældre.

Held og Lykke med din kommende Golden Retriever hvalp..

 

Nytårsaftensdag blev tilbragt ved Vestkysten i sædvanligt godt selskab.. Køterne var ulydige og i godt humør - trætte og tilfredse da menneskene omkring os gik amok kl 2400

Godt Nytår alle sammen, må 2020 været året hvor alle jeres drømme bliver opfyldt.

nytaarsdag

Joomla templates by a4joomla